ניתוח ורידים בגלי רדיו
ניתוח ורידים באמצעות גלי רדיו (Radiofrequency Ablation) נחשב לאחת משלוש השיטות המתקדמות והמודרניות בעולם להעלמת ורידים. לפניכם הסבר מלא על השיטה ותמונות רלוונטיות הממחישות כיצד מבוצע ניתוח ורידים בגלי רדיו.
טיפולים חדשניים לורידים ברגליים
בשנים האחרונות חל שינוי משמעותי בטיפול במחלות הורידים. עם התפתחות הטכנולוגיות החדשות בהן: ניתוחים בלייזר בתוך ורידים חולניים, “אנדולייזר” EVLT והזרקות קצף טרשטיות בהנחיית אולטרא-סאונד, נפתח צוהר חדש לטיפולים בדליות ורידיות ברגליים.
השיטות החדישות והמתקדמות בהן גם שימוש בקיטור, בניגוד לשיטות הקלאסיות כגון “ניתוח סטריפינג” (Stripping) או “הסרת דליות ורידים (phlebectomy)”, הן שיטות פולשניות זעירות, לכן המצב שלאחר הניתוח קל יותר בהרבה לעומת הטיפולים הקלאסיים. עסקינן בניתוח ורידים המבוצע ללא חתכים בעור, כלומר ללא צלקות המצריך זמן החלמה קצר, מה שמאפשר לחולה במחלת ורידים לחזור לפעילויות היום-יומיות כמעט באופן מידי.
ניתוח ורידים באמצעות גלי רדיו
בגלי רדיו מיועדת לאותם ורידים באי ספיקה כמו בניתוח העלמת ורידים בלייזר, כלומר, וריד ספנה גדולה (GSV) ווריד ספנה קטנה (SSV). גם הטכניקה של החדרת הקטטר גלי רדיו זהה לטכניקה של החדרת סיב של לייזר. אבל, הקטטר של גלי רדיו פועל ב-7 ס”מ האחרונים של הקטטר ובמשך 20 שניות מעלה את הטמפרטורה בתוך הוריד המטופל ל-120 מעלות צלזיוס כך שהוריד נצרב בקטעים של 7 ס”מ כל 20 שניות.
בתמונה אפשר לראות את מפל הטמפרטורות שבין 120 מעלות בקטטר שבתוך הוריד ל- 50 מעלות ברקמות שמסביב לוריד, כך שהרקמות מסביב לוריד מוגנות, וזו אחת התכונות החיוביות של המכשיר ושל ביצוע ניתוח ורידים בטכנולוגיה זו.
התהליך שלאחר ניתוח ורידים בגלי רדיו הוא זהה לתהליך שלאחר ניתוח בלייזר. ניתוח ורידים באמצעות גלי רדיו מבוצע ללא חתכים, זמן התאוששות מאד מהיר וחזרה לפעילות רגילה ושגרה כמעט מייד לאחר ההליך.
החולה חייב לגרוב גרב אלסטית במשך כשבוע מסיום הניתוח וישנה דרישה להיות פעילים, הליכה של יותר מכשעה ביום מומלצת ביותר לאחר ניתוח ורידים אולם יש להימנע מעמידה ממושכת. בניגוד לניתוח Stripping, אין כמעט שטפי דם והכאב שלאחר הניתוח קל ונסבל.
מידע נוסף
המאמר לעיל נערך ע״י אורי לנדסברג בכפוף לתנאי השימוש בפורטל תאריך עדכון אחרון: 28/12/2022