ניתוח הגדלת חזה
ניתוח הגדלת חזה הוא מהניתוחים הקוסמטיים הנפוצים בעולם. הגדלת חזה יכולה לסייע רבות לנשים שאינן מרוצות מהגודל, מהצורה ומסימטריות השדיים. הגדלת חזה נחשבת לפופולארית במיוחד מבין שלל הניתוחים הפלסטיים והיא נמצאת בראש טבלת הביקושים לניתוחים אסתטיים לצד ניתוח אף ושאיבת שומן. מידי שנה, עשרות אלפי נשים ברחבי העולם עוברות בהצלחה הגדלת חזה. לפניכן כל השלבים שצריך לעבור עד לקבלת החזה המושלם!
בדיקות שצריך לבצע לפני הניתוח
פגישת הייעוץ עם המנתח לקראת הניתוח להגדלת חזה, תשאיר בידיך בדיקות אותם יש להמיר להפניה ע״י רופא המשפחה לצורך מעבר בדיקות כלליות בהם: בדיקות דם כלליות, צילומי חזה (מומלץ בעיקר לנשים מעל גיל ארבעים וחמש פלוס) ובדיקת קצב הלב - (בדיקת אק”ג). ישנם מנתחים פלסטיים שדורשים גם בדיקת ממוגרפיה (בדיקה לגילוי סרטן שד). לאחר סיום הבדיקות וקבלת התוצאות, המועמדת לניתוח מוזמנת לפגישה עם הרופא המרדים וזאת לצורך מעבר על תוצאות הבדיקות וקביעת סוג ההרדמה בניתוח. לעיתים שלב זה מתבצע ביום הניתוח עצמו.
סוג ההרדמה
רוב המנתחים הפלסטיים בישראל מעדיפים לבצע ניתוח הגדלת חזה בהרדמה כללית אולם ישנם כאלה שמנתחים בהרדמה מקומית. אם עמדת בקריטריונים ונמצא שכל הבדיקות תקינות ואת מתאימה לעבור ניתוח הגדלת חזה יקבע לך תאריך לניתוח. אם את מעשנת, רצוי שתפסיקי לעשן שבועיים לפני הניתוח ואף לאחריו מאחר והעישון מפריע לזרימת הדם ופוגע בריפוי הצלקות בחזה ולסיבוכים נוספים אחרים. עליך להיות בצום מוחלט כשש שעות לפני הניתוח שזה אומר גם שאסור לשתות מים.
לבחור את השתל המתאים ביותר
הבחירה בשתל מתאים תשיג את התוצאות הכירורגיות הטובות ביותר. בחירה בשתל קטן מידי לא תעשה את השינוי המיוחל, מצד שני, שתל גדול מידי עלול להיראות מתחת לעור, ולהשאיר הרגשה ומראה לא טבעי. מלבד זאת, שתלי סיליקון גדולים עשויים לגרום לכאבי גב והם אף מגבילים פעילות גופנית.
ישנם גורמים רבים שיכולים להשפיע על החלטתך לבחירת הגודל המתאים. במקום הראשון, בחירת גודל השתל המבוססת על אסתטיקה פשוטה. נשים רבות עם חזה קטן והיקף קטן, שואפות להגיע למידה D, אך הן אינן מבחינות עדיין בצורה הלא טבעית והמלאכותית שתיראה מישהי עם מידה D ומבנה גוף רזה. כתפיים של נשים עם חזה גדול יכולים באופן כללי ״לסחוב״ שתלים גדולים יותר מאשר אצל נשים עם כתפיים צרות שיגרמו לחזה להיראות מזויף. מצד שני, בעזרת שתלים קטנים יותר, קל לתת לאישה רזה את הרושם של חזה גדול יותר. באופן כללי, הדרך הטובה ביותר כדי לקבוע את הגודל הרצוי הוא שימוש בחזיית ההדמיה בפגישת הייעוץ עם המנתח הפלסטי.
מכל מקום, מבנה הגוף אינו הגורם היחידי הקובע את גודל השתלים, הרופא יבדוק גם את רקמות החזה ואת העור, את כמות העור בחזה ואת האלסטיות שלו שגם להם יש תפקיד בקביעת הגודל האידיאלי של שתלי החזה. נשים עם מעט עור בחזה בשילוב של עור לא גמיש יאלצו להוריד מגודל השתלים. במידה ותחליטי על ניתוח עם שתלים גדולים מידי, ישנו סיכוי רב יותר לפתח סימני מתיחה לא אסתטיים ולמשוך את זמן החלמה שילווה בכאבים לפרק זמן ארוך יותר. במקרים כאלו מומלצים שתלים קטנים יותר עם צדודית גבוהה יותר. כדי למצוא צדודית מתאימה, הרופא יציין מהו הגודל המכסימאלי האפשרי כך שלא תיגרם מתיחה קיצונית בעור.
במידה והגודל עליו ממליץ המנתח אינו תואם את ציפיותיך, התייעצי עם המנתח לגבי שתלים עם צדודיות שונות ולאחר מכן תבחרי בצדודית הנכונה ביותר עבורך וזאת מבלי להצר על העור מסביב ועל רקמות החזה.
ניתוח הגדלת חזה הלכה למעשה
הגדלת חזה הוא ניתוח קצר ויחסית לא מסובך שאורך כשעה לאחריו משתחררים הביתה (כשש שעות מתום הניתוח וזאת בהנחה ואין חולשה כלשהי או סיבוך שנגרם כתוצאה מהניתוח). עוד בשלב הייעוץ, יתאר הרופא המנתח היכן ימוקם החתך אותו הוא יבצע. רצוי להקשיב למנתח הפלסטי שכן מיקום החתך בניתוח משתנה ממנותחת למנותחת וכן בשיטה אותה המנתח מכיר ומבצע באופן הטוב ביותר.
מיקום החתכים בניתוח
בקפל השד התחתון, דרך בית השחי ודרך העטרה. ישנן אופציות אחרות להחדרת השתל בניתוח הגדלת חזה אשאינן מקובלות בישראל ומבוצעות במיוחד בארה”ב (הכנסת שתלי סיליקון דרך הטבור באמצעות מספרים מיוחדות ודחיפת השתל לחזה - צורה זו לא משאירה צלקות אולם היא מסוכנת).
החדרת שתלי סיליקון בקפל השד היא האפשרות המועדפת ביותר על המנתחים הפלסטיים בישראל שכן היא מאפשרת שליטה מלאה בניתוח. החתך בקפל השד כמעט ואינו מורגש אם מבצעים אותו היטב. שתלים אנטומים מוחדרים אף הם בצורה זו.
ישנם מנתחים פלסטיים שמעדיפים למקם את החתך דווקא באזור בית השחי כיוון שלדעתם אזור זה הוא יותר מוצנע ופחות בולט. בסוג חתך זה ישנה אפשרות גבוהה יותר לביצוע טעות ופגיעה בסימטריה ולכן חשוב מאוד שהמנתח הפלסטי יהיה מיומן מספיק במיקום החתך למניעת בעיות אסימטריות שכאלו.
ביצוע החתך דרך העטרה נותן תוצאות מצוינות שכן לא רואים את הצלקת בניתוח אולם הוא אינו מתאים לכל אחת ויש צורך במבנה שדיים מסוים כמו גם פטמות גדולות דרכן ניתן יהיה להחדיר שתלים ולבצע הגדלת חזה. בחתך בגבול העטרה ישנה אפשרות גבוהה יותר לזיהום ואובדן תחושה, בכל מצב יש להתייעץ עם הרופא המנתח בטרם נחליט היכן ימוקם החתך בניתוח.
מיקום השתלים בהגדלת חזה
מיקום השתל בתוך כיס השד יכול להיות מתחת לשריר בית החזה או מעליו. מיקום השתלים יקבע כמובן ע״י המנתח הפלסטי תוך התחשבות ברצון המועמדת לניתוח הגדלת חזה ובהתאם לנתוני המועמדת מאחר וישנם מצבים בהם לא ניתן למקם את השתל מתחת או מעל לשריר. לכל אחת מהשיטות ישנן יתרונות וחסרונות כאשר רוב רובם של המנתחים הפלסטיים מעדיפים למקם את השתל מתחת לשריר בית החזה במיוחד במצבים בהם יש רקמת שד מועטה.
כאשר השתל מונח מתחת לשריר, “מרגישים אותו פחות” וגם תופעות המכונות גלים או קפלים בשד נדירות בסוג מנח שתל זה. כשהשתל ממוקם מעל לשריר בית החזה התוצאה היא מיידית. בנוסף, המיקום מעל השריר מתאים יותר לשדיים נפולים ולחזה עם בסיס צר. להלן מיקומים מובילים לשתלים:
מלא תחת השריר – תחת שריר החזה הגדול והשריר המשונן, ישנם מקרים בהם ההעדפה תהיה למקם את השתלים בצורה שלא יהיה להם מגע עם הבלוטה, במצב זה הזרועות יהיו משוחררות, התנועות יהיו טבעיות והחזה יראה טבעי לחלוטין. מונעים את העיגול המלאכותי בחלק העליון של החזה ואת הקושיות בחזה. התנועה הזאת מודגשת יותר כאשר השתלים הם חלקים. מצד שני, הנחת השתלים מתחת לשריר מפחיתה בצורה ניכרת את הסיכון להתכווצות קפסולרית.
תחת השריר חלקי – מניחים את השתלים מתחת לשריר החזה הגדול בלבד. לקריאה בהרחבה אודות הגדלת חזה מתחת לשריר
מיקום השתל מתחת לבלוטה - ממקמים את השתל מתחת לבלוטה בעיקר במקרים בהם את עוסקת בספורט או בפעילות פיזית אחרת שמפעילה את שרירי החזה או הידיים או כשישנה צניחה שדיים מתונה ואין אפשרות להרים את חזה עם החתך שנעשה. מיקום השתל מתחת לבלוטיה עשוי להיות בעייתי כיוון יש תנועה גלית בעור שנגרמת כתוצאה ממשקל השתלים שמתחככים בקפסולה והדבר ניכר בעור, במיוחד אצל נשים רזות. בטכניקת ניתוח שכזו עדיף להשתמש ב”שתלים מעוצבים” היות והם מפחיתים את הסיכון להתכווצות קפסולרית.
מידע נוסף
המאמר ״ניתוח הגדלת חזה״ תורגם, נערך ונבדק ע״י אהרון סגיסמאן, אורי לנדסברג ואורלי לביא בכפוף לתנאי השימוש בפורטל עדכון אחרון: 12/02/2022