×

×
background image

אזור בגוף - לרוב באזור הפנים
מי סובל- 85% מבני הנוער!
טיפ - אסור לפוצץ, ללחוץ או לגרד
מי מטפל- דרמטולוג (רופא עור)

טיפול בפצעי בגרות מתאים לסובלים מפצעים מתונים וקלים, פצעים המכילים מורסה (מוגלה), אקנה קומדונאלי ודלקת אקנה.

פצעי בגרות

אזור בגוף - לרוב באזור הפנים
מי סובל- 85% מבני הנוער!
טיפ - אסור לפוצץ, ללחוץ או לגרד
מי מטפל- דרמטולוג (רופא עור)

טיפול בפצעי בגרות מתאים לסובלים מפצעים מתונים וקלים, פצעים המכילים מורסה (מוגלה), אקנה קומדונאלי ודלקת אקנה.

פצעי בגרות לרוב מזוהים עם תקופת הנעורים שבה מתרחשים שינויים הורמונליים רבים, ופצעים אלו הופכים להיות בעיה כואבת ונפוצה. אירועים חברתיים, מסיבות ומפגשי כיתה נתפסים אצל בני הנוער כאסון שכן הפצעים הלא אסתטיים שלהם, גורמים לביטחון ירוד ובושה גדולה.

בני נוער רבים חושבים שסיום תקופת הנעורים תשים סוף לתופעת האקנה, אולם במקרים רבים האקנה ממשיך גם בבגרות, בשנות העשרים, השלושים ולעתים אף בשנות הארבעים. אם כן, פצעי בגרות נוטים להופיע קצת מאוחר יותר בחיים, בהשוואה לאקנה המופיע בשנות הנעורים המוקדמות. על אף שהסימפטומים שלהם דומים, הגורמים להיווצרות פצעי בגרות והטיפול בהם לרוב שונים לגמרי.

אקנה וולגריס הוא האקנה הנפוץ ביותר בקרב ילדים ומבוגרים, הוא מופיע בדרגות שונות (מתון עד חמור), כאשר אקנה מתון כולל נקודות לבנות, פצעונים, פצעים עם מוגלה, ואילו אקנה חמור מאופיין בקשריות (נגעים דלקתיים עמוקים) וציסטות שבהן יש לטפל באמצעים מיוחדים כדי למנוע ככל האפשר היווצרות צלקות פוסט פצעי בגרות.

אופי הטיפול בפצעי בגרות נקבע רק ע״י רופא עור (דרמטולוג) שמשקלל מספר פרמטרים כמו גיל, סגנון חיים, חומרת הפצעים ועוד, בטרם הוא ממליץ על טיפול מסויים או תרופה מתאימה או שילוב בין תרופות (למשל, שילוב בין תכשיר למריחה ואנטיביוטיקה לבליעה).

חשוב שתדעו

מאחר והטיפול בפצעי בגרות מתבצע במספר טכניקות שונות שבחלקן נעשה שימוש במכשירים יעודיים, מומלץ להתייעץ עם רופאים המסוגלים להציע את מרבית שיטות הטיפול על מנת להתאים לכם אישית את הטיפול הטוב ביותר עבורכם. אנחנו מקשרים לרופאים שיוכלו להציע את כל מגוון השיטות, התייעצו עם הרופאים שלנו עכשיו.


מהו ההבדל בין פצעי בגרות ופצעי ילדות?

במשך תקופת הילדות והנעורים האקנה מופיע כפצעונים רבים בעיקר על המצח, ולעתים בגב ובחזה. לעומת זאת, פצעי בגרות מאופיינים בקשריות עמוקות בחלק התחתון של הפנים, כלומר מסביב לפה, באזור הלסת ובאזור הסנטר. פצעי בגרות עלולים ליצור משקעים רגשיים חזקים, וההשפעה שלהם עשויה אף לפגוע באיכות החיים, כפי שעושות מחלות אחרות חמורות יותר, כמו אסטמה, אפילפסיה, סוכרת או דלקת פרקים. לאחרים פצעי בגרות חמורים מסבים בושה והם כמעט ואינם יוצאים מהבית.

הסטיסטיקה מראה כי פצעי הבגרות פוגעים בכ- 25% מהאוכלוסייה הכללית וב- 40% מכלל אוכלוסיית הגברים - בהחלט מדובר כאן על היקפים משמעותיים אולם חשוב לזכור, לבסוף הפצעים נעלמים, נכון, זה אורך תקופה מסויימת (לפעמים תקופה ארוכה…) אבל זה חולף! חשוב רק שתשמרו על כלל אצבע שימנע מכם מפח נפש הרבה יותר גדול מהפצעים עצמם והוא ״על תפוצצו, תגרדו או תלחצו על הפצעים״, פעולות אלו יגרמו לחטטים וצלקות שיהיה מאוד קשה להיפטר מהם.

חשוב שתדעו

מאחר והטיפול בפצעי בגרות מתבצע במספר טכניקות שונות שבחלקן נעשה שימוש במכשירים יעודיים, מומלץ להתייעץ עם רופאים המסוגלים להציע את מרבית שיטות הטיפול על מנת להתאים לכם אישית את הטיפול הטוב ביותר עבורכם. אנחנו מקשרים לרופאים שיוכלו להציע את כל מגוון השיטות, התייעצו עם הרופאים שלנו עכשיו.


מהם הגורמים לפצעי בגרות?

שינויים הורמונאליים הגורמים לייצור מוגבר של שמן ידועים כאחד הגורמים העיקריים לפצעי בגרות, וכיוון שנשים חוות יותר תקופות של שינויים הורמונליים, כמו מחזור חודשי, הריון וכו’, אצלן הפצעים מופיעים למשך תקופה ארוכה יותר בהשוואה לגברים. גנטיקה מהווה גם היא גורם נפוץ לפצעי בגרות אצל נוער ומבוגרים.

הורים שסבלו בצעירותם או בבגרותם מפצעי בגרות, עשויים להעביר בתורשה את התופעה לילדיהם. גם תזונה מסויימת עשויה לגרום להופעת פצעי בגרות ולכן יש להתייעץ עם הרופא המטפל לגבי מוצרי מזון מסוימים שגורמים להתפרצות הפצעים (לדוגמא גרעינים). ולבסוף, הצטברות תאי עור מתים שמשולבת עם הפרשה שומנית מעור הפנים עלולה לגרום לפצעי בגרות.


טיפול בפצעי בגרות

ישנן תרופות רבות המוצעות ללא מרשם המבטיחות להילחם בפצעי בגרות, אך חשוב להדגיש כי הן מתאימות יותר לטיפול באקנה אצל ילדים ונוער. פצעי בגרות המאופיינים בקשריות וציסטות דורשים תרופות מתקדמות יותר הניתנות רק על ידי דרמטולוג (רופא עור). תרופות אלה כוללות אנטיביוטיקה, גלולות למניעת הריון או קרמים רפואיים עם ריכוזים גבוהים של חומרים פעילים. להלן טיפולים נפוצים לפצעי בגרות:

  • תרופות המכילות רטינול - תרופות מרשם המכילות רטינול (וויטמין A) המסייע לנקות את זקיקי העור ושומר עליהם נקיים לאורך זמן בגזרת התרופות הללו ניתן לציין את האקנה מיצין.
  • בנזול עם אנטיביוטיקה - שילוב של קרמים המכילים בנזול עם אנטיביוטיקה הנלחמת בבקטריה.
  • דפסון - ג’ל עם 5% דפסון (Dapsone) לשיכוך הדלקות.
  • גלולות נגד הריון - גלולות למניעת היריון מסייעות לווסת את השינויים ההורמונאליים.
  • אנטיביוטיקה לבליעה - טיפול הכולל אנטיביוטיקה לבליעה בלבד הוא טיפול נפוץ לפצעי בגרות במקרים רבים. לעתים הגוף מפתח עמידות לאנטיביוטיקה, ולכן תוצאות הטיפול נפגעות עובדה שמצריכה את החלפת סוג האנטיביוטיקה או שינוי במינון של התרופה אותה אתם נוטלים.
  • איזון הורמונלי - יש ליטול תרופות להורדת לחץ דם המסייעות לאזן הורמונים.
  • טיפול בלייזר - טיפולי לייזר הנחשבים מקיפים ויקרים יותר ולכן לפני תחילת הטיפול מומלץ לגשת לרופא ולהתייעץ עמו לגבי יעילות הטיפול במקרה הספציפי.
  • איזוטרטינואין - הטיפול האגרסיבי ביותר לפצעי בגרות הוא תרופה לבליעה הנקראת איזוטרטינואין (Isotretinoin), שמות מסחריים נוספים לתרופה הם רואקוטן וקוראטן שאותה נוטלים פעם או פעמיים ביום במשך 16 עד 20 שבועות. תרופה זו היא סוג של רטינואיד המופק מוויטמין A שנמצא גם בקרמים לשימוש מקומי. הטיפול ברואקוטן נחשב ליעיל בצורה יוצאת מן הכלל כיוון שהוא מתקיף את כל הגורמים היוצרים אקנה, כלומר בקטריות, עודף ייצור שומן, נקבוביות חסומות ודלקת. רוב המטופלים נדרשים ליטול את התרופה הזו בלבד באופן שגרתי במשך תקופה מסוימת, ואילו אחרים יצטרכו להשלים את הטיפול עם תרופה נוספת, מקומית או אחרת. לעתים קרובות, בשבועות הראשונים לטיפול, מצב הפצעים יחמיר ובהדרגה יתחיל להשתפר עד להיעלמות מוחלטת שלהם. ישנן מספר תופעות לוואי לרואקוטן, שהנפוצות ביניהן הן יובש בעיניים ובפנים, ולכן מומלץ להשתמש בטיפות ובקרמים ייעודיים שיקלו על התופעות הללו.

פצעי בגרות  


תופעות לוואי

תגובות עור כמו קילוף, גירויים, ואדמומיות עשויות להתרחש בתחילת כל טיפול נגד פצעי בגרות. אם התופעות הללו נמשכות או מחמירות יש להודיע על כך לרופא ללא דיחוי. בחלק מהמקרים, מפחיתים במינון התרופה ולעיתים ובהתאם לשיקול דעת הרופא מחליפים את התרופה ובתרופה אחרת. רוב האנשים שמשתמשים בתרופות נגד פצעי בגרות אינם סובלים מתופעות לוואי, אולם תופעות לוואי קשות ואלרגיות חמורות עדיין עלולות להופיע אצל חלק מסוים באוכלוסייה ואם זה קורה יש לגשת באופן מידי לרופא.

סימפטומים של אלרגיות חמורות עשויים לכלול פריחה, גירודים, נפיחויות (במיוחד בפנים, בלשון או בגרון), בצקות, גירוי בעיניים, ערפול חושים ובעיות נשימה. אם המטופל חש באחת מהתופעות הללו או בכל תופעה חריגה אחרת שאינה מצוינת כאן, יש לפנות לטיפול רפואי בהקדם.

pointer arrow

קבלי הצעות מחיר בתהליך פשוט וקל וחסכי הרבה זמן וכסף