הזרקת סיליקון בשפתיים
הזרקת סיליקון בשפתיים היא האופציה הדי יחידה באמצעותה ניתן לעבות ולעצב את השפתיים לצמיתות, ישנם חומרי מילוי קבועים נוספים כמו ביו אלקמיד (שכבר לא מזריקים בישראל), איזולגן (צוות המערכת לא מכיר רופא אחד שמזריק אותו בישראל) ועוד אולם רובם מבוססים על סיליקון (כגון ארטיקול).
אפקט הטיפול בסיליקון נוזלי רפואי בולט ונראה לעין ולכן סיליקון בשפתיים היה נחשב לטיפול מבוקש ביותר בישראל עד לפני כמה שנים אולם מאז התחולל שינוי גדול והביקוש להזרקת הסיליקון נעלם כמעט לחלוטין לטובת הזרקת חומצה היאלורונית בטוחה וזאת כתוצאה ישירה של סיבוכים רבים להם גרמה הזרקת הסיליקון שעליהם נרחיב בהמשך.
סיליקון ג׳ל הוא חומר סינטטי המופק מחול ומקובל לבצע באמצעותו טיפולים נוספים מלבד עיבוי שפתיים בהם מילוי קמטים בזוויות הפה, בחריצים שבין הגבות, במצבים בהם טיפול בוטולינום טוקסין אינו פותר את נראות הקמט לחלוטין, וגם לעיצוב, מילוי והדגשת עצמות הלחיים.
מדוע רבים עברו הזרקת סיליקון בשפתיים?
יתרונו הגדול של הסיליקון ג׳ל הוא בכך שאין צורך לבצע טיפולים נוספים לאחר שההליך הושלם, האלטרנטיבה להזרקת סיליקון בשפתיים היא שימוש בחומרים זמניים הנותנים אפקט שנמשך לפרק זמן קצר יחסית שנאמד בכשנה, חומרי מילוי בהם חומצות היאלורוניות או חומרים המבוססים על קולגן אותם נהוג להזריק לשפתיים. הם אומנם טבעיים אולם חסרונם הבולט הוא טיפולי התחזוקה אותם יש לבצע אחת לתקופה (כמו כל דבר טוב בחיים שצריך לתחזק).
בעבר, הזרקת סיליקון הייתה זולה משמעותית מהזרקת חומרי מילוי זמניים ולכן נטיית המטופלים (שלא ידעו על הסיבוכים הגדולים שהסילקון גרם) הייתה לכיוון המילוי הקבוע. אולם, עם הכניסה לשוק של מספר חברות ״פילרים זמניים ובטוחים״ במקביל לגידול במספר הרופאים שמבצעים הזרקות כולל חדירת רופאי שיניים לענף, התמתנו המחירים משמעותית והפכו להיות נפוצים ושווים לכל כיס כך שגם בגזרת המחיר, לסיליקון כמעט ואין היום יתרון, נהפוך הוא, יש לו רק חסרונות ואפילו חסרונות משמעותיים שלדעת רופאים רבים מדובר בממש פשע להזריק אותו.
איך מתבצעת הזרקת סיליקון בשפתיים?
אם עדיין החלטת לעבור הזרקת סיליקון בשפתיים לאחר שההמלצה היא ממש לא להזריק סיליקון וקיבלת הסבר מלא בע”פ מהרופא (כמעט ואין רופאים ישראלים שמזריקים סיליקון) וקראת את טופס ההסכמה והבנת היטב את הסיכונים ותופעות הלוואי שעלולות להתרחש כתוצאה מההליך, תעברי הרדמה מקומית בשפתיים, ההרדמה זהה להרדמה אותה מבצע רופא השיניים, לאחר שהמקום הורדם (לוקח בערך חמש דקות), יזריק הרופא תוך דקות ספורות, טיפות סיליקון מיקרוסקופיות.
על הזרקת סיליקון ג׳ל אותה ביצעת יש לחזור מספר פעמים במספר מפגשים שונים כאשר בין מפגש למפגש יש להמתין בערך כחודש. מספר המפגשים יקבע בהתאם לשני פרמטרים אותם קשה מאוד להעריך בתחילת הטיפול וזאת כיוון שמבנה השפתיים של אנשים שונה האחד מהשני וגם הכמות אותה יש להזריק וגודל השפתיים הסופי תלוי ברצונה של כל מטופלת, לרוב יש צורך ביותר מחמישה מפגשים אולם יתכן ותזדקקי ליותר טיפולים.
החלמה, תופעות לוואי וסיבוכים
הזרקת סיליקון בשפתיים איננה מצריכה החלמה או התאוששות, ניתן לחזור לשגרת החיים מיד בתום ההליך אולם יש להימנע משתיית נוזלים קרים או חמים בשעות הראשונות שלאחר הטיפול, מומלץ להצטייד במייקאפ שיסתיר את סימני ההזרקה. השפתיים יהיו מאוד נפוחות כתוצאה מההרדמה, שעתיים לאחר הזרקת הסיליקון הנפיחות יורדת ואת עלולה לחוש כאב או דקירות באזור הטיפול, אם הכאב בלתי נסבל, ניתן ליטול תרופות משככות כאבים כמו אופטלגין.
תופעות הלוואי לאחר הזרקת סיליקון בשפתיים הן: נפיחות חולפת, זיהום, שטפי דם וגירוד. תופעות לוואי וסיכונים שעלולים להתרחש בסבירות נמוכה אולם חשוב מאוד לדעת שזה יכול להתרחש הם: גושים בשפתיים שכמעט בלתי אפשרי לטפל בהם כך שהשפתיים נשארות מעוותות וגם נדידת סיליקון לאזורים אחרים בפנים. מילוי סיליקון בשפתיים הוא לצמיתות וזו גם אחת הסיבות שהרבה מאוד רופאים אינם מוכנים להזריק אותו.
ניתוח להוצאת סיליקון בשפתיים
למרות שקשה מאוד לטפל בגושים ובעיוות שעלול להופיע לאחר מילוי שפתיים בסיליקון, ישנן מספר טכניקות שיכולות לעזור ולשפר את מראה השפתיים בהן המסת הגושים באמצעות מכשיר לייזר, הזרקת קורטיזונים המצמקים את הגושים במספר מפגשים וגם ע״י ניתוח שפתיים להוצאת הסיליקון אותו ניתן לעבור. התוצאות יכולות לאכזב ולכן לא מומלץ לפתח ציפיות! מכאן גם החשיבות בבחירת רופא מתאים לביצוע הזרקת סיליקון בשפתיים, חשוב לעבור את הטיפולים רק אצל רופא שמנוסה בהזרקת סיליקון.
מידע נוסף
המאמר ״סיליקון בשפתיים״ תורגם, נערך ונבדק ע״י אהרון סגיסמאן, אורי לנדסברג ואורלי לביא בכפוף לתנאי השימוש בפורטל תאריך עדכון אחרון: 31/12/2022