טיפול בצלוליטיס
צלוליטיס מוגדר כמחלה שנטפלת ליותר מ- 80% מהנשים והיא אינה עושה אבחנה בין שמנות לרזות, פעילות ספורטיביות או עצלניות, מבוגרות או בנות 18. הצלוליטיס פוגע כמעט בכולן ללא כל אבחנה גם בגוון העור, מוצא וכדומה והוא יכול לבוא לידי ביטוי בשלושה אופנים בדרגות חומרה שונות.
נהוג לחלק את הצלוליט לשלושה (רך, קומפקטי ובצקתי שהוא שילוב של השניים הקודמים). הצלוליט נראה בברור לעין ומאופיין במראה גומתי של העור. הצלוליט נוטה להופיע בעיקר באזור הירכיים ובישבן. מדובר בבעיה אסתטית גרידא הניתנת לפתרון זמני (ולעיתים ארוך טווח) ע״י מכשירים מיוחדים שרובם עובד על חימום והמרצת מחזור הדם באזור הפגוע בצלוליט.
טיפול בצלוליטיס שאלות ותשובות
ש. מי נפגע מתופעת הצלוליט?
ת. לרוב נשים הן הנפגעות העיקריות כאשר ע”פ הסטטיסטיקה קרוב ל-80% מהן יפגע בצורה כזו או אחרת. צלוליטיס פוגע כבר מגיל העשרה אולם הוא נראה לעין בשלבים מאוחרים יותר שכן בגיל צעיר, העור יחסית די אלסטי ולכן תופעת הצלוליטיס אינה בולטת, כאשר מתקדמים בגיל ובמיוחד לאחר לידות, העור מאבד מהאלסטיות שלו ואז גם מתחילים לראות את סימני הצלוליטיס באופן בולט.
ש. מהו צלוליטיס?
ת. צלוליטיס היא תופעה הפוגעת בעיקר בנשים ומאופיינת בעור מחוספס דמוי קליפת תפוז. צלוליטיס נגרם כתוצאה מכך שהגוף אינו מצליח להפריש פסולת ונוזלים מתאי השומן בגוף.
ש. האם דיאטה ופעילות גופנית מחליפה טיפול בצלוליטיס?
ת. לצערנו הרב מעבר דיאטה או ביצוע פעילות גופנית המבורכת לכשעצמה איננה מחליפה טיפול בצלוליטיס. צלוליטיס מופיע גם אצל נשים רזות וגם במלאות ולכן רק טיפולים ישירים פותרים את הבעיה!
ש. מהן הסיבות להופעת צלוליט?
ת. חוסר בפעילות ספורט, תזונה לא נכונה, שינוי מצב הורמונאלי, גנטיקה בעייתית, מעבר של דיאטות והשמנה בחזרה הן חלק מהסיבות להופעת צלוליט.
ש. באיזה אזורים מבצעים טיפול בצלוליטיס?
ת. טיפול בצלוליטיס מקובל לבצע באזורים כמו בטן, ירכיים, מותניים, שוקיים וישבן. הם גם האזורים הבעייתיים ביותר כאשר צלוליטיס יכול להופיע גם באזורים אחרים כמו למשל זרועות.
ש. האם צלוליטיס זו מחלה?
ת. צלוליטיס איננה מוגדרת כמחלה והיא נחשבת לבעיה אסתטית אולם מומלץ להתחיל ולטפל מיד כאשר התופעה מופיעה שכן טיפול שמבוצע בשלבים מאוחרים להופעת המטרד יהיה הרבה פחות אפקטיבי אילולא טופל בזמן ומיד ולכן מומלץ להתחיל מהר ככל שניתן.
ש. לכמה טיפולי צלוליטיס אזדקק?
ת. על מנת להיפטר מהתופעה, יש לעבור סידרת טיפולים. ישנם מכשירים המצריכים סדרה של קרוב ל - 20 טיפולים ויש מכשירים בהם אקסנט איתם סדרה של חמישה טיפולים תספיק.
ש. מי מוסמך לטפל בצלוליטיס?
ת. בשונה ממכשירי לייזר שמיועדים לטיפול בצלוליטיס המחייבים פיקוח רפואי או ביצוע הטיפולים פיזית ע״י הרופא עצמו וטיפולי מזוטרפיה (הזרקת קוקטייל של חומרים להעלמת הצלוליטיס) שחייבים להתבצע אך ורק ע״י הרופא עצמו, טיפול בצלוליטיס באמצעות מגוון מכשירים בהם: וולה סמוט, טריאקטיב, אולטרא שייפ, בודי טייט, בלה קונטור, LPG ואקסנט איננו מחייב פיקוח רפואי או רופא. חשוב לוודא כי מי שמבצע את הטיפול עבר הדרכה מתאימה על המכשיר.
ש. האם הטיפולים כואבים?
ת. קיים מגוון רחב יחסית של מכשירים באמצעותם מטפלים בתופעה, באופן כללי ומבלי להתייחס למכשיר כזה או אחר, הטיפול בצלוליטיס אינו כואב אולם רוב המכשירים גורמים לחימום השכבות התחתונות בעור מה שעלול לגרום לתחושת אי נוחות קלה במהלך הטיפול.
ש. האם תוצאות הטיפול מחזיקות לאורך זמן?
ת. כל עוד אין תזוזה במשקל הגוף הרי שהתוצאות יכולות להחזיק מעמד שנים רבות אולם כולנו יודעים כי קשה מאוד לשמור על משקל יציב לאורך זמן ולכן צלוליטיס חוזר אולם לא באותה רמת חומרה טרם הטיפול. טיפולי תחזוקה אחת למספר חודשים יהוו פתרון טוב לעליה וירידה במשקל התורמת לחזרת הצלוליטיס.