×

×
background image

משך הטיפול - 30 דקות עד שעה
מספר טיפולים - אחד + ביקורת
זמן החלמה - מידי / כשבוע
תוצאות - כארבעה חודשים / קבועות

הטיפולים מתאימים לאנשים הסובלים מהזעת יתר באזור כפות הרגליים

הזעת יתר בכפות הרגליים

משך הטיפול - 30 דקות עד שעה
מספר טיפולים - אחד + ביקורת
זמן החלמה - מידי / כשבוע
תוצאות - כארבעה חודשים / קבועות

הטיפולים מתאימים לאנשים הסובלים מהזעת יתר באזור כפות הרגליים

הזעה בכפות הרגליים היא בעיה גדולה אולם היא ניתנת לטיפול בקלות רבה יותר ביחס להזעה מוגברת במקומות אחרים בגוף. רגליים לחות מפתחות במהירות יבלות ושלפוחיות והן לרוב גם מדיפות ריח רע, עובדה הגורמת לסובלים מהתופעה ״להחביא רגליים״.

אנשים הסובלים מהמחלה, אינם מרבים לטייל או ללכת יחפים בבית. בדרך כלל, למי שסובל מהזעת יתר בכפות הרגליים יש רגליים מאוד עדינות וכפות רגליים שטוחות ורגישות באופן חריג. הלחות באצבעות הרגליים מרככת את העור וגורמת להופעת דלקות פטרייתיות ובקטריות משניות. הדלקות המתקדמות בכפות הרגליים מתחילות תמיד בעור רטוב שמגרה את הנֶבֶג הפטרייתי שמחליש וגורם לדלקת בעור שבעקבותיו תתרחש ״פלישת בקטריות״.


טיפול בהזעת יתר בכפות הרגליים

המלצת האיגוד הבין לאומי לטיפול בהזעת יתר ברגליים היא אחד מבין שלושה שהם: תכשירים ותמיסות נגד זיעה ברגליים, יונטופורוזיס ובוטולינום טוקסין. ההמלצה הראשונית היא להתחיל ולנסות לטפל בתכשירים נגד זיעה על בסיס של אלומיניום כלוריד (אנהידרול למשל) תוך הקפדה על הוראות השימוש, אם הפתרון הזה אינו מספיק בכדי לטפל כיאות בתופעה יש להתייעץ עם רופא עור על המשך טיפול בכדי למגר את התופעה. להלן כל מגוון הטיפולים למניעת הזעה בכפות הרגליים:

תמיסות כפתרון להזעה מוגברת ברגליים – קיימות תמיסות ומשחות אותן ניתן לרכוש במרשם רופא או באופן פרטי בבית מרקחת שמכילות אלומיניום כלוריד שחוסם את בלוטות הזיעה ומונע הזעה ברגליים. חשוב להתייעץ עם דרמטולוג לפני רכישת התמיסות, גם בגלל שמרשם מהרופא מקטין את עלות הרכישה (השתתפות קופת החולים במימון התרופה) וגם כדי להתאים את המשחה באופן אישי למטופל (צריך לקבל מהרופא הוראות מדוייקות למריחת התמיסה). באופן עקרוני, משתמשים בתמיסות על בסיס יומי והשימוש נותן אפקט זמני וקצר בלבד.

תרופות לייבוש זיעה ברגליים – תרופות מרשם מרופא כדוגמאת אנהידרול פורטה יעלימו הזעה בכפות הרגליים לפרקי זמן קצרים. לאנשים מסוימים, האנהידרול או תרופות מקבילות יעשו נפלאות! חשוב לנסות את התרופות ורק אם הן לא יעילות לעבור לפתרונות אחרים ובעיקר לזריקות בוטולינום שיעילותן גבוהה לעין ערוך.

דריוניק, אידרומד PS5 ויונטופורוזיס לייבוש הזיעה בכפות הרגליים - בשיטת יונטופורוזיס משתמשים במים ובחשמל המשבש את פעולת בלוטות הזיעה. מכניסים את כף הרגל למיכל לפרקי זמן של כחצי שעה מספר פעמים בשבוע. שיטה זו יעילה מאוד אולם היא מצריכה השתעבדות למכשיר בצורה טוטאלית מה שגורם לרוב המטופלים לזנוח אותה לאחר מספר חודשים, אחד החסרונות הבולטים של השימוש במכשיר דריוניק המבוסס על שיטת יונטופורוזיס הוא ייבוש של כף הרגל באופן כזה שכפות הרגליים הופכות למחוספסות ועבות יחסית ולכן בעיקר נשים נמנעות מהשימוש בו. רכישת הדריוניק תעלה כ- 2,000 ש”ח. לפני מספר שנים החלו לשווק מכשיר נוסף בשם אידרומד PS5 שמגיע מגרמניה – מכשיר ביתי קטן וקל להפעלה שעובד על חשמל (ולא סוללות כמו דריוניק) שנחשב למילה האחרונה, באמצעות אידרומד PS5 זמני הטיפול מתקצרים, זרם הפולסים הוא נוח במיוחד, המכשיר מתאים לילדים ויש לו גם לוח בקרה מאוד ידידותי למשתמש - הטיפול במכשירים ביתיים הוא מאוד לא פופולארי בישראל וכמעט לא עושים בו שימוש.

ניתוח הזעת יתר בכפות הרגליים - פתרון להזעה בכפות הרגליים יכול להתבצע גם באמצעות ניתוח, יעילות הניתוח ברגליים נמוכה יחסית לניתוחים באזורים אחרים בהם מטפלים בהזעת יתר, אולם מומלץ להשתמש בה אם השיטות האחרות אינן מספקות מענה אמיתי.

בוטוקס נגד הזעת יתר בכפות הרגליים - נירו-טוקסין המופק מבקטריה אַנְאֵירוֹבִּית (לֹא-אֲוִירָנִית) בשם קלוסטרידיום בוטוליניום, אשר מוזרקת אל השכבה התת עורית וחוסמת את שחרור האצטילכולין בחיבורים הנירו-מוסקולאריים בעצבי הסימפטיה אשר מגרים את בלוטות הזיעה ומונעים את ייצור הזיעה.

הזעת יתר בכפות הרגליים  

טיפול בהזעת יתר באמצעות הזרקת בוטוקס מתבצע לרוב במרפאה (עדיף לא לעבור טיפולים בבתים, זה מצביע על איכות הרופא המטפל!) לאחר בדיקה מיוחדת (טסט לוגול) עם יוד ועמילן. בתחילה מורחים את תמיסת היוד על כף הרגל ולאחר מכן מפזרים על אותו האזור עמילן, הזיעה והיוד גורמים לאינטראקציה והאזור המזיע נראה בבירור בצורת נקודות בצבע סגול. למרות שהבדיקה היא אינה דיאגנוסטית, היא עוזרת לקבוע בדיוק מאיפה אתם מזיעים ומאפשרת למקד את ההזרקות במדויק.

כפות הרגליים מאוד רגישות, אך למרות זאת הכאב נסבל והוא אינו מתמשך זמן רב. ברוב המקרים מאלחשים את כפות הרגליים באמצעות מריחת אמלה, בחלק מהמקרים מרדימים את כפות הרגליים (ההרדמה עצמה מעט כואבת אולם לאחריה לא תרגישו כלום) ולאחריה מבצעים את זריקות בכפות הרגליים בעזרת מזרק ומחט דקיקה במיוחד. טיפול זריקות למניעת הזעת יתר בכפות הרגליים מצליח בכ- 95% מהמקרים והוא שומר על כף רגל יבשה לפרק זמן של שישה חודשים עד שנה, כאשר המינון הממוצע של החומר הוא כ- 100 יחידות מהתרופה עבור כל כף רגל. ההשפעה מתחילה להופיע לאחר יומיים ומגיעה ליעילות מכסימאלית לאחר שבועיים.

טיפול הזעת יתר בכפות הרגליים אינו מיועד לנשים בהיריון או בזמן ההנקה, לאנשים עם למיאסטמיה גרביס (חולשה בשרירים), או לכאלו שנוטלים תרופות שמשפיעות על המעברים הנירו-מוסקולאריים. עלות טיפול זריקות להזעת יתר בכפות הרגליים נחשבת לגבוהה מאוד ונאמדת בכ- 4,500 ש”ח ויותר.


טיפים ותרופות סבתא למזיעים בכפות הרגליים

עד שמתחילים בטיפול כדאי לנקוט במספר צעדים בכדי שהרגליים יהיו יבשות ככול האפשר ולצמצם את הצחנה שנידפת מכפות הרגליים יחד עם עוד מצבים מביכים ואי נעימויות שנובעות מכך.

  • עדיף ללבוש גרבי צמר ולא גרביים מסיבים סינטטיים.
  • על הנעליים להיות מאווררות היטב וללא סוליות מגומי או קרפ. מומלץ לא ללכת עם נעלי התעמלות כאשר לא עוסקים בספורט.
  • יש להשתמש בטלק מבושם שיעזור לשמור על העור יבש.
  • בחודשי הקיץ עדיף ללכת עם סנדלים שהם פתרון טוב לאוורור, אך לא להליכות ארוכות וממושכות שכן הן אינן תומכות מספיק ברגל.
  • מומלץ להחליף נעליים מספר פעמים ביום וכן את הגרביים באותה מידה בכדי לשמור על כפות רגליים יבשות וככל שניתן מאווררות.
  • רחיצת רגליים היא אמצעי מעולה לנטרול הצחנה מהרגליים, יש לטבול אותן בגיגית עם מים פושרים, רוזמרין, מיץ לימון ונענע.
  • סבון נוזלי אנטי-בקטריאלי מונע התרבות בקטריות ופטריות, חשוב במיוחד לנקות בין אצבעות הרגליים כדי למנוע את הלחות והזיעה.

הערות חשובות

כל המידע לעיל נאסף מתוך מידע ברשת שפרסם הדרמטולוג דניאל ווקר - רופא עור מומחה שחבר באיגוד הדרמטולוגים האמריקאי. אם מזיעים בכפות הרגליים ההמלצה היא להזריק בוטוקס (דיספורט או קסיאומין) או לשקול מעבר ניתוח.

הערות חשובות

כל המידע לעיל נאסף מתוך מידע ברשת שפרסם הדרמטולוג דניאל ווקר - רופא עור מומחה שחבר באיגוד הדרמטולוגים האמריקאי. אם מזיעים בכפות הרגליים ההמלצה היא להזריק בוטוקס (דיספורט או קסיאומין) או לשקול מעבר ניתוח.


מידע נוסף

המאמר ״הזעת יתר בכפות הרגליים״ תורגם, נערך ונבדק ע״י אהרון סגיסמאן, אורי לנדסברג ואורלי לביא בכפוף לתנאי השימוש בפורטל תאריך עדכון אחרון: 27/12/2022

pointer arrow

קבלי הצעות מחיר בתהליך פשוט וקל וחסכי הרבה זמן וכסף