×

×
background image

משך ההליך - כשעה עד שלוש
מספר ניתוחים - ניתוח אחד + ביקורת
זמן החלמה - כעשרה
תוצאות - לטווח ארוך

הניתוח יתאים לנשים וגברים בריאים ויציבים להם מצבורי שומן עודפים.

כיצד נוצרים שומנים?

משך ההליך - כשעה עד שלוש
מספר ניתוחים - ניתוח אחד + ביקורת
זמן החלמה - כעשרה
תוצאות - לטווח ארוך

הניתוח יתאים לנשים וגברים בריאים ויציבים להם מצבורי שומן עודפים.

היווצרות השומנים הינו תהליך ביוכימי ביסודו שנשלט ע״י גורמים רבים בגוף: מגורמים פשוטים ועד מערכת העצבים המסובכת. תחילה נדון על היווצרות השומנים ע״י פחמימות. איברי גופנו משיגים את האנרגיה הדרושה להם ע״י המזון אותו אנחנו אוכלים ובראשו הפחמימה, אך לא רק, גם השומן הינו מועדף ע״י איברים מסוימים: המוח בגופינו ניזון דבר ראשון מהגלוקוז אשר מגיע ישירות מהפחמימה, לעומת זאת הלב מעדיף דווקא את השומן כמקור ראשוני של אנרגיה.

הפחמימה שנכנסת למערכת העיכול שלנו עוברת פירוק ראשון בפה ולאחר מכן פירוקים משניים ויותר בכדי להגיע למצב שם חד סוכר כגון: גלוקוז, פרוקטוז וגלקטוז במעי הדק שם החד סוכרים נספגים לדם.

ההורמון המרכזי השולט בתנועת הגלוקוז בדם הינו האינסולין אשר מופרש מהלבלב. כאשר הלבלב חש בהימצאות הגלוקוז בדם. ההורמון אינסולין, שולט ישירות על כניסת גלוקוז לשרירים סקלטליים מחוספסים וגם לתאי השומן, עם זאת אינסולין שולט גם באופן משני על השימוש בגלוקוז באמצעות הכבד.

הכבד הינו התחנה הראשונה של הדם אחרי שהוא עבר את המעי הגס ולכן זאת גם תהיה תחנתו הראשונה של הגלוקוז אחרי ספיגתו מהמעי. הכבד מכניס לתוכו את הגלוקוז ומתחיל בתהליך גליקוליזה שהינו נשימה תאית כאשר בסופו תיווצר אנרגיה ע״י שימוש בחמצן ויפלט פחמן דו חמצני ומים.

טיפ מנצח

בגלל שקיימות מספר שיטות להוצאת שומן טורדני, חשוב להתייעץ עם מנתח פלסטי המנוסה לפחות בשתי טכניקות שונות. אנחנו מקשרים למנתחים פלסטיים השייכים לאיגוד הישראלי לכירורגיה פלסטית שיוכלו להציע כמה אופציות, התייעצו איתם עכשיו ע״י מילוי טופס צור קשר קצר.


מהו גליקוגן?

כאשר הכבד מרגיש שמצבורי האנרגיה שלו מלאים הוא אינו מתחיל בתהליך הגליקוליזה שהינו תהליך פירוקי אלא הוא מתחיל בתהליך גליקוגנסיס שהינו תהליך בנייתי בכדי למלא את מחסני הגליקוגן שלו. גליקוגן זוהי מולקולה המשמשת לאגירה של גלוקוז למצב של רעב לכשמצב כזה יגיע הגליקוגן יתפרק ויהפוך לגלוקוז שנית. אם מחסני הגליקוגן מלאים בכבד הגלוקוז עובר לתהליך השלישי בסדר העדיפויות שהינו בניית השומנים.

טיפ מנצח

בגלל שקיימות מספר שיטות להוצאת שומן טורדני, חשוב להתייעץ עם מנתח פלסטי המנוסה לפחות בשתי טכניקות שונות. אנחנו מקשרים למנתחים פלסטיים השייכים לאיגוד הישראלי לכירורגיה פלסטית שיוכלו להציע כמה אופציות, התייעצו איתם עכשיו ע״י מילוי טופס צור קשר קצר.


מהו שומן?

שומן הינו מולקולה שמורכבת משלוש חומצות אמיניות שונות ומולקולה אחת של גליסרול שמשמשת כעמוד שידרה לחומצות האמיניות. החומצות הללו נבנות בתהליך ביוכימי ממולקולה שנקראת אסטיל קואה כאשר מולקולה זאת היא חלק מנשימה תאית שעליה דנו בתחילת המאמר, וכאמור הזכרנו גם שאינסולין דואג להכניס את הגלוקוז באופן ישיר לתאי השומן. כאמור האינסולין מחדיר את הגלוקוז לתא והנ”ל מתחיל בתהליך נשימה תאית אך הוא סוטה בדרך בכדי לייצר את החומצות האמיניות במקום לייצר אנרגיה.


כיצד נוצרת מולקולת גליסרול?

המולקולה גליסרול שהוזכרה לפני כן הינה חלק מתהליך הגליקוליזה וגם היא מגיע מהגלוקוז. הינה לפנינו הוכחה שממולקולת גלוקוז אחת, אנחנו יכולים לייצר מולקולת שומן שמצטברת אצלנו מאוחר יותר בישבן, בבטן או בפנים, מה שגורם לרובנו להתחיל להתעניין בניתוח שאיבת שומן, המסת שומן ופרוצדורות אחרות שיגרמו לנו להיראות יפים וחטובים יותר.

כיצד נוצרים שומנים?  


היווצרות שומנים ע”י שומן

לאחר שקיימנו דיון על היווצרות השומנים ע״י הפחמימה נעבור לתהליך היווצרות השומנים ע״י שומן. השומן נאכל ומגיע למעי הדק שלנו שם הוא אמור להתפרק, אך פירוקו של השומן הינו בעייתי ומורכב יותר עקב היותו שומני ולכן הידרופובי (מהמילה פחד ממים).

לשם הפיכת השומן ליותר ידידותי למים אנחנו זקוקים למיץ המרה שמופרש מכיס המרה ומהכבד. לאחר ערבוב מיץ המרה עם השומן, האנזים ליפז שמופרש מהלבלב מפרק את השומן לחומצות אמניות שלא יכולות לחדור את ממברנת המעי. לשם מעבר בממברנת המעי חומצות שומן יוצרות מולקולה מיוחד הנקראת מייסלס my cells (שהיא גם שיטה לחידוש עור הפנים) וחודרות את קיר המעי. בתוך תאי המעיים המייסלס בונות מולקולה הנקראת קילומירון המופרש ראשית למערכת הלימפה ורק לאחר מכן מועברות למערכת הדם.


מה תפקידו של הקילומירון?

הקילומירון מסתובב במערכת הדם ומחלק חומצות אמיניות לכל דורש עד שהוא מגיע לכבד שהוא בעצם תחנתו הסופית. חלוקת חומצות אמיניות זאת בין התאים תלוי בקולטן שנמצא בדפנות כלי הדם בכל אזורי הגוף. קולטן זה נקרא ליפופרוטאין ליפז והוא קולטן שיכול למשוך חומצות אמיניות מהקילומירון ונשלט ע״י האינסולין. כאשר אנרגיה לא דרושה לתאי הגוף הליפופרוטאין ליפז שואב כמויות גדולות של חומצות אמיניות באזור תאי השומן או האדיפוסיטים, וחומצות אמיניות אלו מתחברות למולקולת גליסרול בכדי לבנות מולקולת שומן.


כיצד מתבצע פירוק שומנים?

לאחר שדנו על הרכבת שומנים נתייחס לנושא של פירוק שומנים. פירוק השומנים בתהליך פיזיולוגי רגיל קורה כאשר הגוף צריך אנרגיה אך היא לא מסופקת לו ע״י אכילת פחמימות או אינה מגיע ממחסני הגליקוגן שבהם דנו קודם לכן. כאשר הגוף נמצא במצב של רעב ממושך מופרשת מולקולה שנקראת גלוקגון, שהיא מולקולה הפוכה לאינסולין. מולקולה זאת גורמת לעלייה בריכוז של אנזים ששמו ליפז רגיש הורמונאלי, ואנזים זה מתחיל לפרק את החומצות האמיניות המחוברות לגליסרול.

לאחר שחומצה אמינית משתחררת היא מתחילה תהליך פירוקי שבסופו של דבר יוצר אסטיל קו אה שהוא חלק מתהליך נשימה תאית ומשם התהליך הינו דומה לזה שמתרחש ע״י פירוק גלוקוז. למרות זאת ישנו הבדל משמעותי בפירוקו של גלוקוז לעומת פירוקה של חומצה אמינית: ההבדל הוא שמחומצה אמינית אחת אנחנו יכולים לקבל תשעה אסטיל קו אה ולעומת זאת מגלוקוז אחד רק שני אצטיל קו אה. דבר זה אומר שכמות האנרגיה שאנחנו מקבלים מחומצה אמינית אחת היא פי יותר משלוש מאשר לגלוקוז אחד.


סוף דבר ומסקנות

אנשים רבים מבזבזים זמן רב על החשיבה כיצד להיפטר משומן עודף בין אם ע״י ניתוחים פלסטיים בהם שאיבת שומן או ע״י המסת שומן במגוון שיטות בהם לייזר, גלי רדיו, קור או הקפאה שנחשבת נכון לכתיבת שורות אלו לשיטה המובילה והטובה בעולם וגם בישראל ועוד שיטות אחרות בהן שימוש במכשירים לסוגיהם אולם, וזו גם נקודה נוספת למחשבה, רבים אינם שאלו את עצמם לעולם כיצד שומן הגיע לשם מלכתחילה! אם הגעתם עד לסוף המאמר המפורט והארוך הזה, סימן שהאופציה הניתוחית או כל אחת מהפרוצדורות האחרות יכולה לבוא בחשבון עבורכם, התייעצו עם המומחים שלנו עכשיו.

pointer arrow

נפטרים מעודפי השומן! מתחילים כאן