ניתוח סנטר
ניתוחים לעיצוב סנטר מתאימים הן לנשים והן גברים בשונה מרוב הניתוחים הפלסטיים אותן מבצעות לרוב נשים. אנשים המתוסכלים מ”סנטר קצר” או “סנטר שקוע” או לחילופין סנטר גדול או ארוך ימצאו פתרון בדמות ניתוח סנטר.
עיצוב סנטר, לסת ולחיים כמו גם שיפור בתווי הפנים יכול להתבצע במגוון פרוצדורות אסתטיות בהן הזרקת חומרי מילוי, ניתוחי פנים בהם מתיחת צוואר, סנטר כפול ועוד, שימוש במכשירי לייזר איתם ניתן למתוח את העור וגם ע״י שימוש בשתלי סיליקון בפנים כגון שתל בסנטר, בלחיים וגם בלסת. היום ניתן לפסל, לעצב ולשפץ כמעט כל דבר בפנים!
לפניכם מאמר העוסק בניתוחי סנטר ופנים ע״י שימוש במשתלים מסיליקון המשפרים את המראה באופן ניכר.
האם ניתוח סנטר היא הפרוצדורה הנכונה?
בפגישה עם המנתח הפלסטי ישאלו שאלות כגון האם המועמד עבר ניתוח קוסמטי או ניתוח לשיקום הפנים בעבר, מהם רצונותיו ומדוע הוא אינו מרוצה מהמצב הקיים והאם המועמד מעוניין לשנות דברים נוספים בעתיד, כמו כן שאלה חשובה נוספת שתישאל היא האם קיימות בעיות שיניים שכן בעיות מסוג זה עלולות להשפיע על תווי הפנים ולכן מצב מסוג זה חייב להילקח בחשבון (לרוב, כאשר יש צורך בהשלמת טיפולים ושיקום הפה, הניתוח נדחה לשלב סיום השיקום). כן יידרש התיק הרפואי כדי לבחון את היסטורית המטופל, רגישות לתרופות ומידת התאמתו הבריאותית לניתוח. לאחר איסוף כל הנתונים יחליט הרופא באם ניתוח סנטר הוא האופציה הנכונה והמתאימה.
ניתוח סנטר, לחיים ושתלים בלסת – הלכה למעשה
בהתאם לסוג הניתוח שיבחר תבוצע הרדמה מקומית או כללית. באופן כללי זמן ניתוח סנטר / עיצוב סנטר / ניתוח לחיים / ניתוח לסת אורך כשעה עד שעתיים (בהתאם לסוג הניתוח), את התפרים לסגירת החתך / חתכים שיבוצעו אין צורך להסיר במידה והניתוח בוצע בתוך הפה היות והם נמסים בעצמם. במידה והניתוח יבוצע על העור תצטרכו להסיר את התפרים לאחר החלמת המקום והחתך.
היכן ממוקמים שתלי סיליקון בפנים?
- שתלי לסתות - מיועדים לשיפור קווי הלסת והמראה הכללי, כאשר החתך נעשה בתוך הפה במקום המפגש של השפה התחתונה עם החניכיים.
- שתלי לחיים – מיקום השתלים נעשה בניתוח דרך הפה במפגש בין השפה העליונה לחניכיים או מתחת לסנטר.
- עיצוב סנטר באמצעות שתל – החתך יעשה במפגש השפה התחתונה עם החניכיים או מתחת לסנטר.
הכנות לניתוח סנטר
היתרון בניתוח משתלי פנים הוא זמן החלמה מהיר, ולכן, חופשת מחלה בת שבוע ימים תספיק. יש להגיע לניתוח עם מלווה שמחזיר את המנותח לביתו עוד באותו היום (שחרור לאחר כשש שעות מתום הניתוח). מומלץ ללבוש חולצות רפויות או עם כפתורים. המנתח ינחה את המנותח איזה תרופות יש לקחת לפני הניתוח בסנטר ולאחריו.
- יש להפסיק לעשן כשבוע לפני ואחרי הניתוח.
- אין ליטול תרופות לדילול דם כעשרה ימים לפני ואחרי הניתוח.
- רצוי להכין את הבית מבעוד מועד כך שלאחר הניתוח תידרשו למינימום מאמץ להחלמה מהירה.
- הצטיידו בתרופות לשיכוך כאבים, משחות, קרמים ופדי גזה באמצעותם מנקים את החתך.
- יש לצרוך אוכל רך כגון: גבינות רכות, דייסות, יוגורט וכדומה שכן בימים הראשונים אסור ללעוס.
- קנו מי פה שיחליפו בימים הראשונים את משחת השיניים, היות ולא ניתן לצחצח שיניים לאחר ההליך.
ניתוח סנטר – סיבוכים ותופעות לוואי
כמו בכל ניתוח סיבוכים ותופעות לוואי הם חלק בלתי נפרד גם מניתוח סנטר ומשתלים בפנים, יתכנו חבורות, שטפי דם ונפיחויות שיעלמו ברוב המקרים עד שבועיים מיום הניתוח. בגלל שמחדירים שתלים מסיליקון לגוף, השתלים עלולים לזוז ואף להדחות ע״י הגוף, במידה וזה קורה תידרשו בחלק מהמקרים לעבור ניתוח סנטר נוסף. סיבוך נוסף הוא זיהום דלקתי שעלול להופיע (מטפלים בזיהום באנטיביוטיקה). יש לדווח מיידית למנתח במיוחד במקרים בהם יש חום גבוה (סימן לזיהום), כאבים ונפיחויות שהם בגדר הלא סביר וכשנוצרת כמות גדולה מהרגיל ובלתי סבירה של מוגלה באזור החתך.
מידע נוסף
המאמר ״ניתוח סנטר״ תורגם, נערך ונבדק ע״י אהרון סגיסמאן, אורי לנדסברג ואורלי לביא בכפוף לתנאי השימוש בפורטל עדכון אחרון: 28/12/2022