מנתח אף
רבים מעוניינים לשנות את צורת האף שלהם מסיבות אסתטיות קוסמטיות או זקוקים לניתוח באף בגלל בעיה רפואית כלשהי (בעיות נשימה, קונכיות אף בעיתיות, דלקות סינוסיטיס חוזרות ועוד). בין אם אתם נדרשים לעבור ניתוח אף רפואי ובין אם אתם חושקים באף עם “מראה חדש”, מתחיל תהליך חשוב מאוד שעלול להשפיע על תוצאות הניתוח - איתור ובחירה של מנתח אף מומחה.
במאמר זה נעזור לכם להבין מיהו מנתח אף? מתי מומלץ לפנות למומחה אף אוזן גרון, מתי הבחירה הנכונה תהיה במנתח אף פלסטי, מה קורה בפגישת הייעוץ עם מנתח אף, הדמייה ממוחשבת לפני ניתוח אף וגם על מימון ניתוחי אף במצבים מסוימים בסבסוד חלקי או מלא של קופת החולים בה אתם חברים.
מיהו מנתח אף?
קיים ענף ברפואה הכירורגית שעוסק באף אוזן גרון ואזור הצוואר והראש. כדי להיקרא מומחה באף אוזן גרון צריך לסיים התמחות בת 5.5 שנים כשמתוכה, 4.5 שנים הן במחלקה לאא”ג בבית החולים, 6 חודשים בכירורגיה כללית ועוד 6 חודשים במחלקה אחרת (ניתן לבחור בין כמה כאשר אחת מהן היא המחלקה לכירורגיה פלסטית).
בסיום התקופה המתישה הזו נדרשת גם התמחות באא”ג ורק בסיומה מוענק התואר מומחה אף אוזן גרון, מומחה אף אזון גרון מוסמך לטפל בכל האספקטים הרפואיים וכמובן הפלסטיים הקשורים לאא”ג וכמובן בכל הנושאים הקשורים לאף בהם ניתוחי אף רפואיים וניתוחים פלסטיים.
ניתוחי אף רשאים לבצע גם מומחים בכירורגיה פלסטית, הללו מוסמכים לבצע שלל ניתוחים קוסמטיים בהםניתוח אף קוסמטי לצד ניתוחים פלסטיים אחרים כמו הצמדת אוזניים, ניתוחי חזה, מתיחת פנים, שאיבות שומן ועוד. מקובל לחשוב כי מנתחים פלסטיים משיגים תוצאות טובות יותר בניתוחי אף קוסמטיים ואילו למומחי אף אוזן גרון צריך להשאיר את הניתוחים הרפואיים אולם המציאות מוכיחה אחרת ויש לשקול כל מקרה ומנתח אף לגופו.
איך בוחרים מנתח אף?
יש לבחור מנתח אף בעל ניסיון רב ככל האפשר (ההמלצה שלנו היא לבחור במנתח שביצע לא פחות מ - 200 ניתוחי אף). הצלחת הניתוח תלויה במידה רבה במיומנותו של המנתח. המנתח צריך להתמחות בכירורגיה פלסטית. מומלץ גם לוודא שהוא חבר באיגוד הישראלי לכירורגיה פלסטית. התעודות של הרופא בדרך כלל תלויות במשרדו, אך אם לא – אל תתביישו לבקש ממנו תעודות המעידות על הכשרתו.
אל תסתמכו על מי שאומר לכם שהוא פלסטיקאי. זוהי אינה הכשרה מוכרת. מומלץ לבחור במנתח שעובד או עבד בעבר גם בבית חולים, כיוון ששם ניתן לצבור ניסיון רב. ניתן גם לבחור במומחה אף אוזן גרון שכפי שכבר הבנתם מוסמך לבצע ניתוחי אף קוסמטיים.
הבחירה במנתח אף צריכה להילקח רק לאחר שנפגשתם עם שלושה מנתחים לפחות, זו לפחות ההמלצה שלנו, התייעצו, שוחחו על מה שמפריע לכם עם המנתח, קבלו איבחון שיכלול את הערכת סוג העור, הערכת המבנה הפנימי של הסחוסים והעצמות. בצעו הדמיה ממוחשבת (לא חובה), התרשמו מהכימיה שאתם יוצרים עם הרופא, התרשמו מעבודת המנתח ע״י בחינת תמונות של מנותחים, קבלו הצעת מחיר ולבסוף בחרו את המנתח המתאים לכם.
מנתח אף ומחירים
מנתח אף זול במיוחד עשוי לפתות אתכם, אולם, מחיר זול עשוי להצביע על חוסר מקצועיות ואף חמור מזה. נכון, אין חובה ללכת דווקא למנתח היקר ביותר, אבל, יש לשקול את מכלול הנתונים. כל עוד המחיר אינו מוגזם לכאן או לכאן הרי שהבחירה קלה.
אם אתם זקוקים לניתוח אף רפואי הרי שרצוי לבדוק מול קופות החולים מה מוכר, כמה מסובסד והאם ההשתתפות במחיר הניתוח מלאה? אם הניתוח הוא קוסמטי הרי שישנם “מנתחי הסדר” כך שהניתוח יסובסד ע״י קופות החולים באופן חלקי, לדוגמא, חברי “כללית פלאטינום” ישלמו כ - 5,000 ש”ח עבור ניתוח מלא (המחיר משתנה מעת לעת), גם לחברי קופת חולים “מאוחדת שיא” יש מחירים אטרקטיביים, השאירו פרטים ונדאג שיחזרו אליכם עם הצעות מחיר שוות! תוכלו לקרוא על מרכיבי העלות המלאים לניתוח אף במאמר ניתוח אף מחירים
פגישה עם מנתח אף
ערכו פגישה עם מנתח אף שהתרשמתם ממנו, שימו לב ליחסו אליכם. כדאי לבחור מנתח שיש לכם כימיה איתו, כיוון שתצטרכו להיות “צמודים” אליו לתקופה לא קצרה. בחנו את המקצועיות שלו במהלך הפגישה. מנתח אף מקצועי יסביר לכם את כל מהלך הניתוח, כולל הסיכונים, סיכויי ההצלחה, תופעות הלוואי וכל דבר אחר שיש לדעת על הניתוח.
רופא שמבטיח לכם ניתוח ללא תופעות לוואי, או מאה אחוזי הצלחה, אינו אמין. בכל ניתוח ישנם סיכונים, והרופא חייב לדעת להסביר לכם בדיוק מהם הסיכונים. בנוסף, אל תתרשמו מתמונות שמציג המנתח, כיוון שהוא יציג לכם בוודאי רק את התוצאות המוצלחות. את התוצאות הטובות פחות או את הניתוחים שנכשלו הוא אינו מראה לכם… לכן תמונות טובות של מטופלים אינן ערובה למיומנות המנתח. ובנוסף, על תבחרו במנתח שנלהב מאד לערוך את הניתוח, כיוון ששיקוליו הם ככל הנראה כספיים ואינם מקצועיים.
מידע נוסף
המאמר ״מנתח אף״ תורגם, נערך ונבדק ע״י אהרון סגיסמאן, אורי לנדסברג וסבטלנה לביא. עדכון אחרון: 27/12/2022