מיתוסים על צלוליטיס
צלוליטיס היא אחת מהתופעות היותר לא נעימות אשר “תוקפות” בעיקר נשים (80% מבין הנשים) החל מגיל צעיר יחסית וזאת ללא קשר למשקל הגוף. הצלוליט הוא מצב בעור הבא לידי ביטוי באי - אחידות בקונטרות העור המאופיינת ברוב המקרים במראה גומתי דמוי “קליפת תפוז”. ישנן רמות שונות של צלוליט, סוגי צלוליטיס ומספר שיטות בלתי נגמר להעלמה ומחיקת הצלוליט.
לפניכן 8 מיתוסים על צלוליטיס שחלקם נכון וחלקם מוטעה. האם צלוליטיס הוא שומן? האם הצלוליט משתפר במהלך השנים ללא כל טיפול? האם שתיית מים מרובה עוזרת או מפחיתה צלוליטיס? האם פעילות גופנית תורמת לשיפור מראה הצלוליטיס ועוד.
המיתוס ושברו (או שלא)
מיתוס ראשון. הצלוליטיס הוא פשוט שומן
ת. לא נכון! הצלוליטיס נגרם בעיקר בגלל מחזור לקוי של שומנים ורעלנים לאורך מערכת הלימפה בעיקר אצל נשים הנתונות למהלכים מורפולוגיים שונים, תורשתיים והורמונאליים. מומלצים מסאזים ופעילות גופנית קבועה ומתמשכת שיגרמו למערכת הלימפה לעבוד יותר.
מיתוס שני. הצלוליטיס תורשתי
ת. נכון! המורפולוגיה של האם יכולה להשפיע על הבת. בתפיסה זו אפשר להכליל את הצלוליטיס ממקור הורמונלי. במקרים של עבר משפחתי עם צלוליטיס יש לנקוט בצעדי מניעה מיד בגיל ההתבגרות (שינוי סגנון חיים שכוללים תזונה נכונה ופעילות גופנית).
מיתוס שלישי. צלוליטיס = עודף משקל
ת. לא נכון! זהו המיתוס השכיח ביותר ויכול להיות מתסכל ביותר אצל אנשים שאינם סובלים כלל ממשקל עודף. אצל למעלה מ - 80% מהנשים בעולם המערבי יש צלוליטיס באיזושהי דרגה, החל מדוגמניות על ועד טובי הספורטאים. צלוליט אינו קשור למשקל הגוף!
מיתוס רביעי. הצלוליטיס משתפר לרעה עם הגיל
ת. נכון! ברוב המקרים הצלוליטיס נוצר כאשר עולה רמת האסטרוגן בגיל ההתבגרות. עם השנים, העור מאבד גמישות וחלקות, גורמים מוגדרים ומאופיינים כאשר מדברים על קליפת תפוז. באותו זמן, המחזור הלימפתי “נחלש” כתוצאה מתזונה והיעדר פעילות הגופנית. ככל שננקוט ביותר אמצעים בחיי היום יום, תהיה לגיל פחות השפעה.
מיתוס חמישי. שתיית הרבה מים מפחיתה צלוליטיס
ת. לא נכון! נאמר שצריך לשתות לפחות ליטר וחצי מים ליום כדי לשמור על מערכת לימפה תקינה, לסלק מוצרי פסולת ולשמור על רמת נוזלים בעור במצב אופטימאלי. במקרים רבים, שתייה מופרזת של מים משפיעה לרעה על מצב הצלוליטיס. צריך לזכור שיש לספק לגוף את כמות המים אותה הוא דורש אך לא מעבר לזה וגם לקחת בחשבון שגם המזון מספק לגוף נוזלים.
מיתוס שישי. פעילות גופנית מפחיתה צלוליטיס
ת. נכון! פעילות גופנית מפעילה את שרירי הגוף ובעקבותיה את מחזוריות הלימפה באופן שעוזר לגוף בסילוק שומנים ורעלנים בצורה טבעית. כדי להפחית את רמת הצלוליטיס, מומלצת פעילות אירובית לפחות 30 דקות ביום, חמש פעמים בשבוע.
מיתוס שביעי. דיאטה בריאה מפחיתה את הצלוליטיס
ת. לא נכון! ברור שדיאטה בריאה היא דבר טוב, אך אין פירוש הדבר שהצלוליטיס יפסח עלינו. ידוע שנוגדני רעלנים טבעיים מנטרלים את הרדיקלים החופשיים, שקשורים להיווצרות הצלוליטיס ומשפרים זרימת הדם. חומצות שומן הכרחיות, כמו אומגה 3 ואומגה 6, הן אנטי דלקתיות וגם עוזרות להפחתת “תאים דבוקים”. דיאטה יכולה לתרום להאטת התפתחות הצלוליטיס אולם ישנם עוד גורמים מוגדרים אחרים שמשפיעים כמו הורמונים.
מיתוס שמיני. המסת שומן היא הדרך היחידה לטפל בצלוליטיס
ת. לא נכון! המסת שומן הוא תהליך טראומטי שעלול להזיק למערכת הלימפה ולמחזוריות ומשאיר הרבה נשים עם פחות נפח, אך עם יותר גבשושיות וקמטים מאשר קודם להליך. ישנן שיטות לא פולשניות אחרות שיכולות לעזור הרבה יותר בסילוק הצלוליטיס למרות שמכשירי הלייזר המתקדמים להמסת שומן נמצאו יעילים הרבה יותר ומשאירים הרבה פחות “גלים” וגבשושיות בעור.