הקטנת שדיים
מועמדות שיתאימו לניתוח [קטנת שדיים צריכות להיות בעלות חזה גדול שהן צרות מבחינת מבנה הגוף שלהן, בעלות חזה מתנדנד, נשים עם רקמת חזה דחוסה ונשים לפני הפסקת ווסת (מאחר ובמהלך הפסקת הווסת השומן מחליף את בלוטת הרקמה).
נשים הנמצאות בקבוצת סיכון הסובלות ממחלת הסוכרת, לב, ריאות או כבד, מעשנות, נשים שיש להן במשפחה היסטוריה של בעיות קרישות דם, מטופלות הנוטלות תרופות מסוימות חייבות להתייעץ עם המנתח הפלסטי לפני ביצוע הקטנה, ברוב המקרים לא תהיה אפשרות לבצע את הניתוח בגלל התנגדות המרדים שצריך אף הוא לאשר את הניתוח.
הקטנת שדיים ופגישת הייעוץ
בפגישת ההיכרות עם המנתח הפלסטי הוא יבקש ממך לתאר בפירוט מה בדיוק את רוצה לשנות בחזה שלך. עליך להיות מדויקת באשר לרצונותיך, אם הפלסטיקאי מבין את רצונותיך במלואן הוא יהיה מסוגל לקבוע האם מטרותיך וציפיותיך מהניתוח הן מציאותיות. הרופא אף יבדוק את החזה שלך ולאחר ישוחח איתך לגבי גודל החזה הרצוי מבחינתך כמו גם יסביר לך היכן הוא מתכוון למקם את הפטמה והעטרה.
בהנחה ואת נמצאת בקבוצת הסיכון ואת בכל זאת מעוניינת בניתוח (קבוצות הסיכון הן כפי שהוזכר בראשית המאמר), על הרופא לקבוע האם את מסוגלת לעבור את ההליך או שזה סיכון מיותר עבורך. בגלל הגודל, צורה וכמות הרקמה שתשתנה לאחר ההליך, רוב הנשים נשלחות לבצע בדיקת ממוגרפיה בשלב של לפני הקטנת שדיים ואף לאחר כשישה חודשים עד שנה לאחר הניתוח.
מימון הניתוח ע”י קופות החולים וחברות ביטוח
כיסוי רפואי ע״י חברות הביטוח ניתן לנשים בעלות חזה גדול, כדאי לבדוק בקופת החולים (ע״י הפנייה של רופא משפחה למנתח פלסטי שעובד עם הקופה) או בחברות הביטוח בהן את מבוטחת באופן פרטי או במסגרת עבודתך בגוף גדול (תחת ביטוח קולקטיבי) האם תוכלי לקבל השתתפות חלקית או מלאה עבור הניתוח. בהנחה ולא, תאלצי לשאת בעלויות הניתוח להקטנת שדיים לבדך.
שימי לב! הקטנת שדיים מסיבות רפואיות ולא אסתטיות (עקמת בגב למשל) מכוסה ע״י רוב קופות החולים בישראל, כדאי לבצע בדיקות ובירורים - זה לא עולה כסף ויתכן ותחסכי בעלות הניתוח אותו תאלצי לממן במלואו באם תעברי ניתוח פלסטי באופן פרטי ועצמאי.