הסרת קעקועים - טכניקות, מחירים ומכשירים מומלצים
- למה מסירים קעקועים?
- איך עושים קעקוע?
- מכשירי לייזר מומלצים להסרת קעקועים
- שיטות להסרת קעקועים
- כמה עולה הסרת קעקועים?
קעקוע בלועזית TATOO פירושו סימון או סימן, עוד בימים הראשונים של תחילת האנושות ישנם אזכורים המיוחסים לקעקועים, בוודאי זכור לכם הסיפור התנכי על קין והבל, שעסק במלחמת אחים ושנגמר בסוף ברצח, דבר ש”זיכה” את הרוצח באות קין.
אם בעבר נהוג היה לקעקע את הגוף בכדי לציין השתייכות לקבוצות מסוימות (התופעה עדיין קיימת, בעיקר במזרח ובבתי הכלא ברחבי העולם) הרי שבימינו קעקועים הפכו לנחלת הכלל כאשר ברוב המקרים מי שמקעקע את גופו הם בני נוער וזאת כדי להביע אמירה חברתית או סתם כיוון שקעקועים הפכו מזמן סימן היכר “לקוליות” ולטרנד הנחשב סמל חברתי. בסופו של יום, רוב המקועקעים מצטערים על היום בו ביצעו קעקוע, שהפך מזמן ללא רלוונטי עבורם.
למה אנשים מסירים קעקועים?
ישנן סיטואציות בחיים בהן קעקועים יכולים מאוד להפריע, למשל בסוג עבודה שאופייה נחשב “לרציני” כמו בתחום הכספים לדוגמא, ישנם גם מצבים בהם מי שיש לו קעקוע נבוך משטות לתפיסתו אותה ביצע בהינף יד וללא מחשבה עמוקה שכרגע ממש לא מתאימה לסוג הסביבה והחיים בהם הוא נמצא. גם מבחינת התורה יש איסור מפורש לעשות קעקוע “וכתובת קעקע לא תתנו בכם” (ספר ויקרא פרק י”ט) ולעיתים חוזרים בתשובה מאוד מצטערים על הקעקוע. הפתרון לכאורה בכל אותם מצבים הוא הסרת הקעקוע לצמיתות. אם עד לפני מספר שנים לא ניתן היה להוריד סוגי קעקועים שונים או צבעים שונים היום ניתן להוריד קעקועים בלייזר לצמיתות וללא כל מגבלה את כל סוגי הקעקועים!
כיצד מתבצע קעקוע?
יצירת קעקוע (קטן או גדול) מתבצעת ע״י החדרת מחט לשכבת העור התחתונה, לאחר החדרת המחט מוזרק הצבע לדרמיס ע״י המקעקע ולמעשה נקודות נקודות הממולאות בצבע מרכיבות תמונה שהופכת בסופו של ההליך לקעקוע. בכדי שנוכל להבין כיצד מסירים קעקועים חשוב שנדע כיצד בנוי העור ומדוע כאשר מבצעים קעקוע הוא נשאר לצמיתות.
העור בנוי משכבות ולכל שכבה תפקיד מסוים, השכבה העליונה – עילית העור (אפידרמיס) מכילה קראטין שנוצר משאריות של תאי עור מתים היוצר מעין מגן על העור, בחלק התחתון של האפידרמיס נמצאים המלנוציטים שתפקידם לייצר מלנין (פיגמנט), מתחת לאפידרמיס נמצא הדרמיס, בתוכו נמצאים קולטני כאב ומגע וכן בלוטות אחרות הגורמות לעור לתפקד כמו בלוטות זיעה, בלוטות חלב וזקיקי שיער באמצעותם גדל שיער, עוד בדרמיס ישנם כלי דם האחראיים על הזנת העור.
כאשר מקעקעים קעקוע הרי שזה כאמור נמצא מתחת לעילית העור ולכן לא ניתן להסירו באופן פשוט בשונה למשל מסימנים על עילית העור אותם ניתן להסיר בקלות ע״י שפשוף השכבה העליונה.
מכשירי לייזר מומלצים להסרת קעקועים
יש משפט חכם שאומר סוף מעשה במחשבה תחילה וההיקש למשפט שוודאי כולם מכירים הוא שמאוד פשוט לעשות קעקועים, הרבה יותר קשה להסיר קעקועים! המועמדים המתאימים להליך הסרת קעקוע הם בראש ובראשונה אנשים שיש להם קעקוע בצבעים שחור, כחול, ירוק וסגול, את הצבעים הללו המכשירים ״הישנים״ יכולים להסיר. אם יש לכם קעקועים בצבעים שונים מומלץ לבחור במכונים שמחזיקים מכשירים חדישים ומשתמשים בטכנולוגיות שונות ובעיקר הכוונה לשני סוגי מכשירים איכותיים שקיימים היום בישראל.
טכנולוגיית PicoWay להסרת קעקועים בלייזר - PicoWay מבית קנדלה (יצרנית לייזר מובילה בעולם) הוא מכשיר לייזר המבוסס על טכנולוגייה מתקדמת במיוחד שמרסקת את הקעקוע לחלקיקים זעירים באמצעות פולסים (הבזקי לייזר) קצרים מאוד. העוצמה הגבוהה של המכשיר מפרקת גם את הפיגמנטים הקטנים ביותר שיש בקעקוע לחלקיקים זעירים שהגוף מסלק די בקלות בתהליך טבעי. טכנולוגיית ה Picosecond Laser מפרקת את הפיגמנט בקעקוע שלא באמצעות חימום כשם שנהוג היה בטכנולוגיות קודמות ולכן אין פגיעה באזור שסובב את הקעקוע וגם אין כאבים. ל- PicoWay יש אישור של ה- FDA האמריקאי לטיפול בכל סוגי הקעקועים, כולל קעקועים צבעוניים!
מכשיר Fotona QX Max - באמצעות מכשיר QX Max מבית פוטונה מורידים קעקועים צבעוניים שבלתי ניתן להסיר במכשירים ישנים (כמובן שמסירים גם קעקועים שחורים עם המכשיר). ה- QX Max הוא מכשיר לייזר ייחודי שמפיק 4 אורכי גל שונים בדיוק למקרים בהם לקעקוע יש מספר צבעים המחייבים שימוש בקרני לייזר באורכי גל אחרים. הבזקי האור הכל כך מהירים של המכשיר מונעים פגיעה בעור ובנוסף, אין צלקות ואין פיגמנטציה כתוצאה מהשימוש במכשיר. ההליך מצריך בממוצע סדרה של כ- 8 טיפולים (מספר הטיפולים תלוי בצבעי הקעקוע, במיקום שלו בגוף (כתף, בטן, גב, ירכיים, רגליים וכדומה), בגודל של הקעקוע ובאיכות הצבע שלו.
שיטות להסרת קעקועים
ניתן להעלים קעקועים במגוון שיטות כאשר השיטה הפופולארית היא שיטת הלייזר, בהנחה ולא ניתן לבצע הסרת קעקועים בלייזר (מסיבות של תקציב או סיבות לא ברורות אחרות), האלטרנטיבה היא הסרת קעקועים כירורגית או שיוף – הכוונה, הסרת קעקוע ע״י כירורג או רופא לפי המקרה ובשני אופנים: שיוף או הסרת קעקוע בניתוח. גודלו של הקעקוע, צבע הקעקוע, מיקום הקעקוע בגוף וגוון העור הם אשר ישפיעו על השיטה איתה תתבצע ההורדה. כאן המקום להדגיש כי אין משחה להסרת קעקועים, תרופות סבתא לטשטוש קעקועים או פתרון קסם אחר למעט השיטות הבאות:
הסרת קעקועים בלייזר - ישנם מספר סוגי מכשירי לייזר באמצעותם מסירים קעקועים, רוב המכשירים עובדים על עקרון זהה כאשר המטפל מבצע בעזרת מכשיר הלייזר הקרנה ישירות לקעקוע, קרן הלייזר גורמת לחימום עד כדי כוויה לפיגמנטים שנצבעו כאשר בוצע הקעקוע. פיגמנטים אלו נעלמים בסופו של התהליך מהגוף. חשוב לציין כי לכל צבע וצבע אותו רוצים להסיר (כחול, שחור, ירוק וסגול) משתמשים בסוג קרן שונה. ישנם מכשירי לייזר מתקדמים בשימוש מרפאות המתמחות בטיפולי הסרת קעקועים המתאימים את עצמם לצבע הקעקוע ולגוון העור המטופל מה שמקנה הגנה על העור וזאת כאשר יש רגישות לפיגמנט. הסרת קעקועים בלייזר הוא טיפול שמבוצע במספר מפגשים (לפחות עשרה) שאורכים זמן קצר יחסית (כ- 15 עד 30 דקות) וזאת כתלות בגודלו של הקעקוע אותו רוצים להסיר ומספר הצבעים בתוך הקעקוע כאשר המרחקים בין המפגשים הם בפרקי זמן של כחודש עד שישה שבועות. תוצאות הטיפול בלייזר טובות ויחסית די מהירות לעומת שיטות אחרות, ההמלצה ששלנו היא לעבור את ההליך ע״י אחד משני המכשירים אותם סקרנו מכשיר Fotona QX Max או ע״י PicoWay. תופעות הלוואי של הורדת קעקועים בלייזר הן מינוריות אולם הן עשויות לכלול שינוי צבע העור, הופעת נימים ודליות ואף כוויות.
הסרת קעקועים בשיוף - הורדת קעקועים יכולה להתבצע ע״י שיוף הקעקוע בעזרים כמו נייר שיוף או ע״י מכשיר בשם יהלום באמצעותו מקובל לבצע פילינג שזה בדיוק ההליך אותו אנו מבצעים בהורדת קעקוע בשיוף – קילוף שכבות העור ע״י העזרים שתוארו בכדי להגיע לעור חדש ונקי מצבע הקעקוע, שימוש בשיטת השיוף מתאים לאנשים שלהם קעקועים שרובם נמצא על עילית העור (אפידרמיס). ישנם סוגים שונים של קעקועים אולם כאשר הקעקוע מבוצע ללא נקודות בצבע שחור הרי שהסיכוי שניתן יהיה להסיר את הקעקועים ע״י שיוף יהיה גבוה יותר. קעקוע על עילית העור ניתן להסרה יחסית פשוטה שאורכת מספר מפגשים בסיומם הקעקוע יעלם כמעט לחלוטין וזאת כתלות בעומקו (האם ועד כמה הוא הגיע לדרמיס). כאשר משייפים קעקוע חשוב להימנע מחשיפה לשמש בין הטיפולים. שיוף הקעקוע לא משאיר צלקות ומשך הטיפול יחסית קצר ונקבע בהתאם לגודל הקעקוע המוסר.
הסרת קעקועים בניתוח (הסרה כירורגית) - הסרת קעקוע בניתוח תתאים בעיקר לקעקועים קטנים ובאזורים שאינם חשופים למראה, בשיטה הכירורגית מוסר כל הקעקוע והטיפול מומלץ לבעלי קעקועים שאינם מעוניינים בשיטת הלייזר או לאנשים שרוצים להעלים את סימן הקעקוע לחלוטין ולא רק לגרום לטשטוש הקעקוע ודהייתו כפי שמקובל בטכניקות הסרת קעקועים אחרות וכפי שפורט למעלה. ההליך כולל חיתוך הקעקוע – כריתה מלאה של כל הקעקוע ותפירת העור, ישנה אפשרות מתקדמת יותר של כריתת הקעקוע והשתלת עור חדש במקום זה שנכרת. יתרון בולט של הורדת קעקועים בניתוח הוא בכך שהפעולה נעשית במפגש אחד (כאשר הקעקוע קטן) ואין צורך במספר רב של מפגשים כפי שנהוג למשל כאשר מבצעים את ההליך בלייזר, חסרון בולט של השיטה הוא בהשארת צלקת לאחר הניתוח. תופעות לוואי וסיבוכים שעלולם להיגרם מהניתוח כוללים: צלקות, כוויה, שינוי צבע העור, נפיחות, הופעת נימים ודליות, דימום מוגבר, סיבוכי הרדמה כאשר נערך ניתוח, זיהומים וקלואידים הם הסיבוכים ותופעות הלוואי שעלולים להתרחש לאחר הסרת קעקועים.
כמה עולה להסיר קעקוע?
המחיר של הסרת קעקועים משתנה כתלות בסוג הקעקוע, גודלו, מיקומו על הגוף, הצבע שלו ושיטת הטיפול בה תבחרו לעבור את ההליך. אם תבחרו לבצע הסרת קעקועים בלייזר דעו כי ישנם מכונים ורופאים שגובים מחיר עבור כל טיפול בנפרד וישנם כאלו שמוכרים סדרת טיפולים מוגבלת בטיפולים או עד לתוצאה סופית, לרוב, הטיפול הבודד יעלה יותר אולם לחשדנים מביננו מומלץ להגיע לסיכום שכזה (עלות טיפול הסרת קעקוע בודד תעלה כ -15% יותר ממחיר ממוצע לטיפול בודד בסדרה). המחיר עבור טיפול בודד להסרת קעקועים בלייזר ינוע בטווח המחיר של 150 ש״ח ועד 1,500 ש״ח לטיפול או בין 1,500 עד 12,000 ש״ח לסדרת טיפולים.
כאשר הסרת הקעקועים תתבצע בניתוח הרי שהתשלום מוסדר מבעוד מועד. מחיר הסרת קעקוע ינוע החל מ -2,000 ש״ח ומחירו עשוי להאמיר עד לכדי - 10,000 ש״ח כאשר הוא מבוצע בחדר ניתוח ובהרדמה כללית. מומלץ לבצע השוואת מחירים ולבחון את שיטת הטיפול במספר מקומות. תוכלו לבצע השוואת מחירים לטיפול הסרת קעקועים במגוון השיטות בקלות כאן בפורטל.
מידע נוסף
המאמר ״הסרת קעקועים בלייזר ובמגוון שיטות נוספות״ תורגם, נערך ונבדק ע״י אהרון סגיסמאן, אורי לנדסברג ואורלי לביא בכפוף לתנאי השימוש בפורטל תאריך עדכון אחרון: 27/12/2022