דרמבריישן
ישנן שיטות שונות להסרת שכבות העור בהן השיטות הכימיות, המכאניות, החשמליות והלייזר, כאשר המטרה של כל הטיפולים הללו היא שיפור חזות העור. דרמבריישן שייך לטכניקות המכאניות שכוללות חריכה, כרסום ושפשוף מבוקר של העור אשר משתרעת עד לגבול שבין העור המת באֶפִּידֶרְמִיס (Cuticle) ועד לשכבה התחתונה של העור (Stratum papillare), ניתן לעבור את התהליך תחת הרדמה מלאה או הרדמה חלקית בהתאם לשטח המטופל. עומק החדירה אינו צריך לעבור את הגבול שבין הדרמיס לאפידרמיס. הרופא יכול לשלוט על חוזק הגריסה ועל עומק החדירה לעור ע״י ויסות של הלחץ על הפרייזרים (המגרסות) תוך בקרה על מהירות הסיבוב לקבלת תוצאות מושלמות.
כיצד עובד דרמבריישן?
שיטת דרמבריישן (כרסום של שכבות העור) מצריכה לרוב הרדמה מקומית אולם התהליך יכול להתבצע במצבים שונים תחת הרדמה כללית. המטפל ינקה ראשית את האזור בג׳ל מיוחד אנטי בקטריאלי ולאחר מכן יתחיל בתהליך השפשוף והכרסום כאשר הוא משתמש בגלילי מתכת מונעים בסיבוב שישייפו את העור עד שיגיעו לעומק הדרוש. בדרמבריישן משתמשים בציוד מיוחד הכולל כלים חשמליים (או פניאומאטיים) בעלי גלגלי שיניים ממתכת שמסתובבים במהירות של עד 15 אלף סיבובים לדקה (RPM) עם מברשות עשויות מחוטי פלדה וקצוות יהלום במטרה להסיר את השכבות העליונות בעור.
התוצאות שמושגות לאחר השיוף הן קבועות כאשר הדרמבריישן נחשב אידיאלי לטיפול באקנה, להסרת צלקות או קעקועים ולהתחדשות של תאי עור. טיפול אחד של דרמבריישן יכול לקחת בין מספר דקות עד לכמה שעות, תלוי בעומק הטיפול ובמרחבים בהם מטפלים.
לאחר הטיפול בדרמבריישן
לאחר השפשוף וכרסום העור, מנקים אותו בתמיסת מלח ולאחריה מורחים משחה מיוחדת וסוגרים את האזור בתחבושת (למשך 3 ימים). במשחה משתמשים בהפרשי זמן קצוב כדי למנוע היווצרות קליפה. לאחר הטיפול, העור יהיה ורוד כמו לאחר גירוד, הקמטים יראו כאילו שנסחפו עד לעומק ספציפי. בשלב ההחלמה נוצרים סיבים חדשים של קולגן שגורמים לעור להיות חלק, רך וצעיר ועם הרבה פחות פגמים. האדמומית נעלמת תוך מספר שבועות.
מהו ההבדל בין מיקרו-דרמבריישן לדרמבריישן?
השינוי העיקרי בין שתי השיטות הללו הוא שהמיקרו-דרמבריישן מקלף את 10 עד 50 המיקרונים של העור, התאים המתים והקריסטלים שהשתמשו בהם נשאבים בחזרה על ידי המכונה ומשאירים את העור יותר נקי ומבריק. דרמבריישן לעומתו, מקלף שכבות עבות של העור. דרמבריישן הוא טיפול בודד המצריך בחלק מהמקרים טיפול תחזוקתי שנתי. מיקרו-דרמבריישן מבוסס על 8 עד 12 טיפולים כל שלושה שבועות וטיפולי תחזוקה אחת לשלושה חודשים.
סיכונים וסיכונים כתוצאה מההליך
התהליך אינו כרוך בסיכונים משמעותיים ובאופן כללי רוב המטופלים עוברים את התהליך ללא תופעות לוואי מיוחדות או חריגות. מטופלים עם עור רגיש במיוחד עלולים לחוות גירויי יוצא דופן. קיים סיכון לדהיית צבע העור (היפר פיגמנטציה) וישנה גם תופעה נדירה של הצטלקות יתר (התפתחות קלואידים). שעלולה להתפתח. לכל התופעות שצויינו לעיל יש מגוון פתרונות טובים כך שתופעות לוואי אינן אמורות למנוע מכם לעבור את ההליך.